Wednesday, 14 June 2017

IUD Vs MAB

IUD VS MAB

IUD bermaksud Intra Uterine Device  atau Intra Uterine Contraceptive Device (IUCD). Melalui kaedah ini alat yang dibuat dari plastik berbetuk T. Alat ini akan dimasukan dalam rahim wanita. Saiz alat ini berukuran 3 cm.

Semasa baring, doktor akan memasukkan alat untuk membuat bukaan ke bahagian rahim. Dindimg rahim akan dicuci terlebih dahulu dengan kain swab, kemuadian alat berbentuk T akan dimasukkan. Proses memasang mengambil masa 10-15 minit. Semasa pemasangan akan terasa tidak selesa seperti  mengilu di ari-ari. Untuk memastikan IUCD berada dalam keadaan yang betul, terdapat benang keluar yang perlu dirasa dan dijaga pemeriksaan berkala.

ALAT IUD YANG DILETAK DALAM RAHIM

Alat IUD perlu dipasang ketika haid kerana ketika itu dinding servik dalam keadaan lembut. Bagaimana ia berfungsi mencegah kehamilan adalah dengan membuat blok sekatan supaya sperma dan ovum tidak dapat bertemu melalui alat plastik T yang di pasang dalam rahim. Untuk hamil, alat yang dipasang ini perlu dikeluarkan semula.

BAGAIMANA IUD MENCEGAH KEHAMILAN – BLOK T BERTUGAS MENGHALANG SPERMA DAN OVUM BERTEMU UNTUK MELAKUKAN SENYAWA

Risiko kaedah IUD ini adalah terdedah kepada jankitan kuman pada alat plastik dan benang yang dipasang. Selain itu juga terdapat kurang selesa kerana adanya bahan plastik yang diletakkan didalam rahim yang menyekat perjalanan darah. Juga akan menghasil bau yang tidak enak akibat ketulan darah period yang tersangkut pada plastik T dan benang. Benang halus perlu diperiksa selalu pada bukaan vagina untuk memastikan IUD berada dalam kedudukan yang betul.

KESAN JANGKITAN KUMAN PADA IUD

Tempoh keberkesanan adalah 3-5 tahun sahaja. Jika terkena jankitan kuman ia perlu dibuang dan dipasang semula dengan IUD yang baru. Kos untuk pemasangan sekitar RM100.

Anda boleh membuat perbandingan dengan kaedah MAB dimana dengan MAB adalah lebih ringkas dan selamat cuma dengan membuat kawalan suhu di dalam rahim. Cuma MAB menjadi remeh pada disiplin waktu makan dan kiraan hari supaya tidak lupa. Melalui MAB sambil merancang keluarga ia juga turut membekal nutrin untuk badan untuk menjaga kesihatan dan kecantikan badan supaya terus terpelihara.

MAB tidak mempunyai risiko apa-apa jangkitan kuman malah memberi keselesaan dalam hubungan kelamin suami isteri.

Kosnya juga amat murah RM21 sebulan. Mana satu pilihan anda??

Jom bertukar kepada MAB

Berminat blh wasap saya
www.wasap.my/60192696917

Saturday, 13 May 2017

Selamat hari ibu

Siapakah yang boleh merancang Keluarga??

www.sihatwanita.blogspot.com

watsapp akak meh.. kita guna MAB.www.sihatwanitamab.blogspot.com

www.wasap.my/601132033313 - kak JUE
www.wasap.my/60192696917- Wan KB

keterangan lanjut boleh lawati:

www.sihatwanita.com

Pejal dan Tegangkan Payudara

BISMILLAH....

Pejal dan Tegangkan Payudara
Bila dah usia perkahwinan memasuki tahun ke-2 dan telah melahirkan anak, breast akan mula kendur sedikit demi sedikit.
Selain faktor menyusui anak, ia juga disebabkan faktor usia dan biologi seorang wanita.

Tak padan usia juga kan, kalau masih dalam range 20 series sehingga 50 series, tapi breast dah macam 70 series.
Lendur , leper, lembik, kosong, tidak berisi dan jatuh tersembab bumi!
Beberapa orang kastemer saya, mengakui breast jadi up, tegang dan anjal.
Berbeza dengan sebelum makan MAB, sebab dalam MAB ada herba Serapat yang berfungsi menganjalkan breast.
Suami tak berhenti-henti puji.
Kita isteri ni bila suami dah puji, memang superbs! Nak-nak lagi suami yang jenis susah nak puji. Sekali dia puji tu, rasa getaran jiwa menusuk ke qolbu.
MAB pengikat chenta dan kasih-sayang suami isteri. 

Beli 1 dapat berpuluh puluh free

Asalamualaikum

Sesiapa yang ambil MAB, bukan hanya dapat satu benefit saja. Macam-macam lagi. All in one. Tambah-tambah yang berkaitan masalah dalaman wanita 
  • Kalau mula-mula makan sebab nak betulkan period, alih-alih tengok berat turun, lenguh-lenguh badan hilang.
  • Niat makan nak cuba ubati masalah keputihan, tengok-tengok tiap-tiap bulan period dah lancar dan tak der lagi senggugut.
  • MAB ni nak bagi tenaga cergas. maklumlah kalau dah nama ibu,  tenaga tu kena lebih 200%. Bukan tu je dpt. Badan rasa makin ringan. BONUS tu

Sebiji sehari je. Macam-macam kebaikan akan dapat.

Untuk keterangan Lanjut mengenai EMAS HITAM @ Maajun Anggun Bistari bole watsapp kami di:

watsapp akak meh.. kita guna MAB.www.sihatwanitamab.blogspot.com

www.wasap.my/601132033313 - kak JUE
www.wasap.my/60192696917- Wan KB

keterangan lanjut boleh lawati:

www.sihatwanita.com

Wednesday, 10 May 2017

Pantang Larang MAB

Asalamualaikum.. dan selamat malam..

Maaflah.. lama tak updated. Sebab kak sedikit sibuk dengan Jadual kerja yang harus ke sana dan kemari. Biasalahkan demi mencari rezeki.

Walau apa pun Akak tetap jual MAB tau.
 Hari ini kak nak kongsi sikit pertanyaan yang selalu di tanya oleh rakan-rakan wanita yang baru nak mencuba MAB. Soalan paling pancung nyawa sekali ialah:
"Kak, nak tanya. Confirm ke kalau makan MAB ni tak lekat??? "
Jeng! jeng! jeng!
Soalan Pancung terus ni dik. Pasal Confirm n confirm ni.. agak mmg takut nak jawab. Bukan sebab akak tak Percaya dengan kehebatan MAB.. tapi sebagai Muslim yang percaya akan kekuasaan ALLAH.. akak tidak berani untuk confirmkan. MAB hanyalah untuk Ikhtiar. Usaha dan tawakal. Apa pun ubat atau suplimen di dunia ni.. tidak satu pun yang confirm untuk kita sihat. Tapi kita usaha.
Apa yang boleh akak beritahu di sini. 99% itu jaminan MAB sebagai Ikhtiar perancang Keluarga dan 1% itu ialah Kuasa ALLAH.. walaupun persennya hanya 1 tetapi persen itu mampu memusnahkan jaminan 99%. Faham ke faham ni?? kalau tak paham ni msg akak ye. di 01132033313 atau 0192696917.
Panjang Mukadimahnya.Bukan apa.. jika kita berniaga kita kena bersifat adil kepada pembeli dan penjual. Betul ke betul. Sebab bila berniaga kita nak cari redha Allah.
ok Back to topic sebab itu bila makan MAB kita perlu patuhi beberapa pantang larangnya. Antaranya:

*🌸🌿PANTANG LARANG MAB 🌿 🌸*
*Jenis-jenis Shaklee yang TAK BOLEH ambik sekali dengan MAB:
merupakan sejenis herba yg bersifat 'kacip fatimah moden.'

🌸 Herbalax
ada kandungan Alfalfa juga.

merupakan suplemen kesuburan. Pada yang ambik MAB untuk merancang sangat dilarang.🚫
Walau bagaimana pun, untuk yang nak ikhtiar hamil seeloknya cuba salah satu.

🍀 ESP
kerana protein yang terdiri dari asid amino yang menggalakkan hormon kesuburan.

🌼Produk-produk shaklee yg selain dari diatas 👆 BOLEH diambil bersama MAB
contoh: Multivitamin, Vitamin-vitamin, dll
Jarakkan masa makan jer.

Jika ambil MAB malam, Vitamin ambil esok pagi ok 👌
🌸 🌿LAIN LAIN YANG TAK BOLEH🌿🌸
CMD
kerana ia meneutralkan.

produk bercollagen
Sebab sifat collagen sejuk, dikhuatiri akan mengubah suhu yg Mab dah set pada rahim dan bersifat menambahkan kesuburan.

produk hormon
Seperti lobata.

produk-produk detox
kebarangkalian besar apabila proses detox secara tak langsung MAB akan keluar sekali.

produk-produk herba atau jamu lain
sebab akan ganggu suhu yg mab dah disetkan pada rahim.

air kelapa
tawarkan ubat, tapi ada keringanan. Kalau teringin jarakkan masa nk minum.
Cth: Mab malam, air kelapa esok siang.

air tebu/nenas
tapi yg ni tak kisah sgt sebenarnya. Cuma kalau yg makan MAB, period akan jadi lama atau panjang. Kena elaklah minum dua ni . Sebab rawatan atas rahim sedang berjalan.
tebu & nenas ni tajam akan ganggu proses rawatan.

Chia seeds
Akan menambahkan lagi kesuburan
Pastikan isi kandungan produk dahulu ye bagi yang merancang sepenuh nya dengan MAB🌹

MAB + Vita C ✔
MAB + Kalsium ✔

Faham ke faham??? 
Harap harap semua faham..
www.sihatwanita.blogspot.com

Tapi kena ingat 99% jaminan kami. 1 % kuasa Allah.
Semoga kita terus istiqamah mengamalkan MAB
Herba Alami yang murah dan sangat berkesan. InsyaAllah

Untuk tempahan
01132033313 - Julian Wan KB
0192696917 - Wan KB


keterangan lanjut boleh lawati:

Featured post

Fakta Nutrisi MAAJUN ANGGUN BISTARI

Bismillahirahmanirahim Asalamualaikum Pada pagi Jumaat yang Barakah ini, saya kongsikan Fakta Nutri MAAJUN ANGGUN BISTARI berdasarkan la...